Maria Van Grasdorff

Psycholoog, (creatief) therapeut, voedingspsycholoog, hartcoherentie coach, basis hypnose

Al m’n hele leven ben ik geboeid door verhalen. Het begon allemaal met de sprookjes-met-onderliggende-moraal die mijn grootmoeder me te pas en te onpas vertelde, en leidde met mijn interesse voor mijn eigen verhaal en het verhaal van anderen, tot mijn studie psychologie.

Daarna volgden uit pure interesse nog veel andere opleidingen en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Elke opleiding die me méér leert over het levenspad van mensen, over hun ervaringen, keuzes, obstakels die ze op hun pad moeten overwinnen, stelt me in staat om mensen beter te begeleiden.

Ik ben graag je compagnon in een deel van je reis, een gids die even naast je loopt op je levenspad. Iemand die de juiste vragen stelt, inzichten naar boven haalt en je helpt om terug helder te zien.

 

Opleidingen

  • Licentiaat Psychologie
  • Master in de arbeids- en organisatiepsychologie
  • Therapie-opleiding Compassionate Inquiry (Gabor Maté)
  • Opleiding Hartcoherentie Coach (met Louis Van Nieuland)
  • Opleiding Hypnose (VHYP - Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging)
  • Bijscholingen rond Nutritional Psychology, Eetstoornissen, Rouw en verlies, Creatieve werkvormen in de individuele therapie (Educative Academy Antwerpen), Opleiding Points of You Coaching, 

Erkend klinisch psycholoog door de psychologencommissie. Erkenningsnummer: 842138239

 

Voor wie

Het leven is niet altijd “fun and glory”. Het is een reis die niet steeds over een effen pad loopt. We komen onderweg obstakels, bulten, putten en plassen tegen, er zijn bergen en dalen te overwinnen. Je rugzak kan dan soms best zwaar wegen. Iedereen beleeft de reis van het leven anders, maakt andere tussenstops, kiest zijn of haar route.

Verloopt je reis op dit moment moeilijk, ben je even de weg kwijt, of vind je je kompas niet meer terug? De eerste stap op dit stuk van de reis is soms de moeilijkste: hulp zoeken. Maar dat ben je al aan het doen, wat geweldig is.

Elke reiziger heeft wel eens een gids nodig om de tijd te nemen om de mooie landschappen en vergezichten heen de juiste weg voor zich te zien. Ik gids je graag even op weg. Ik maak je bagage lichter en geef je de tools om terug op pad te gaan met meer optimisme, met een duidelijk doel en vernieuwde energie.

 

Thema's

Eetstoornis, obesitas, depressie, trauma, stress en burn-out, AD(H)D, anger-management, sociale en emotionele moeilijkheden, moeilijkheden met veranderende levenssituaties, relationele problemen, perfectionisme / faalangst / uitstelgedrag, angstklachten, gedragsmoeilijkheden, gevoelens van ontevredenheid op relationeel, professioneel of persoonlijk vlak, onzekerheid en negatief zelfbeeld, sociale en culturele onzekerheden, relatietherapie, opvoedingsondersteuning …

 

Werkwijze

Stuur een mail om je aan te melden. Je krijgt zeker een antwoord terug.

De frequentie van de therapie en de duur is afhankelijk van je situatie en van de aard van je vraag.‚Äč

Geraak je moeilijk uit je woorden? Zie je op tegen praten? Je kan rekenen op een persoonlijke aanpak. Soms is gesprekstherapie een gouden techniek, maar als het verwoorden niet wil lukken, vinden we wel andere manieren om ons uit te drukken. Weg van de malende gedachten, naar de mogelijkheid om ons uit te drukken via onze handen, of via bewustwordingstraining van ons lichaam.

 

Tarief

Een individueel gesprek duurt een uur en kost €70. Voor koppels duurt een gesprek 1.5 uur en kost 95€. Betaling kan cash of met de bankcontact-app op je smartphone.

Een afspraak verplaatsen of annuleren dient ten laatste 24 uur op voorhand te gebeuren. Indien u de afspraak minder dan 24u op voorhand verplaatst of annuleert, wordt het bedrag van de geplande afspraak alsnog aangerekend.

Afhankelijk van uw mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Dit zal bij het intakegesprek verder bekeken worden.