Emily Huyghe 

Erkend klinisch orthopedagoog, kindercoach en gedragscoach

 

Opleidingsachtergrond 

 • Master in de pedagogische wetenschappen: orthopedagogiek
 • Opleiding tot kindercoach en gedragscoach
 • LSCI- opleiding
 • Scherborne opleiding
 • Bijscholingen rond autisme, puberteit, zelfzorg,...

Erkend klinisch orthopedagoog met visumnummer: 351309

 

Voor wie? 

 • Kinderen en jongeren met verschillende noden: gedragsproblemen, faalangst, negatief zelfbeeld, piekergedachten, acceptatie van diagnoses, angsten,... 
 • Ouders met opvoedingsvragen
 • Band tussen siblings (broers / zussen)

 

Expertise in / ervaring met volgende thema's

Zelfbeeld, gedragsproblemen, faalangst, piekergedachten, aanvaarden van diagnoses, weerbaarheid, Autisme, ADHD, Hoogsensitiviteit, veranderde gezinssituaties, eetproblemen, opvoedingsondersteuning,...

 

Meer over mij

Mijn naam is Emily Huyghe en in 2019 ben ik afgestudeerd als klinisch orthopedagoog. Mijn passie voor het werken met kinderen en jongeren komt voort uit mijn eigen ervaringen en diepgewortelde overtuiging dat elk kind/jongere uniek is en het verdient om op zoek te mogen gaan naar zijn/haar eigenheid om zo de mooiste versie van zichzelf te worden.

 • Gedurende vijf jaar was ik gepassioneerd leidster bij de jeugdbeweging (Chiro), waar ik waardevolle ervaring heb opgedaan in het begeleiden en ondersteunen van kinderen en jongeren. Deze rol heeft mijn liefde voor het werken met jeugd nog meer versterkt en heeft me laten inzien hoe belangrijk het is om een veilige en stimulerende omgeving te creëren waarin kinderen en jongeren kunnen groeien en bloeien. 
 • In mijn professionele loopbaan heb ik ervaring opgedaan als medewerker bij STOP 4-7, een programma dat gericht is op het ondersteunen van kinderen met gedragsproblemen. In dit programma ging de ondersteuning niet enkel naar het kind zelf, maar ook naar de ouders en leerkrachten. Ik kwam toen tot de vaststelling dat een kind zich op verschillende manieren kan uiten afhankelijk van de context waarin hij/zij zich bevindt.
 • Vervolgens breidde ik mijn ervaring uit door mijn huidige job, klinisch orthopedagoog in het buitengewoon basisonderwijs MOZA-IK, waar ik kinderen en jongeren met specifieke onderwijsbehoeften begeleid. Werken bij MOZA-IK heeft me geleerd hoe belangrijk het is om individuele behoeften van elk kind/jongere te herkennen en te respecteren. Ik heb geleerd hoe cruciaal een holistische benadering is - het zien van het hele kind/jongere, niet alleen de uitdaging waarmee ze te maken hebben. Dit perspectief helpt me om kinderen en jongeren in hun eigen uniciteit te erkennen en te ondersteunen, en om creatieve en effectieve oplossingen te vinden die hen helpen hun volledige potentieel te bereiken.

 

Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te delen binnen praktijk WIL-G en om samen met u en uw kind of jongere te werken aan een positieve en constructieve toekomst. Elk kind en elke jongere verdient de kans om zich volledig te ontplooien en ik sta klaar om hen daarbij te helpen.

 

Terugbetaling 

Afhankelijk van uw mutualiteit is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Dit zal bij het intakegesprek verder bekeken worden.